replika samsung,ndan osmanli tarihi8

 replika samsung


replika samsung,ndan osmanli tarihi8 evet arladaslar sizler icin hazırladıgımız güzel yazılarımızı sizlere sunuyoruz ve sizin icin replika samsung diyorki 1689 sefer mevsimi geldiğinde Avusturya cephesindeki işlerin her geçen gün biraz daha kötüye gitmesi üzerine, bütün memleket sathında nefîr-i âmm süratiyle asker toplanmasına ve ikinci Süleymân Han’ın da teşvik etmek gâyesiyle hasta olmasına rağmen sefere çıkmasına karar verildi. Pâdişâh, 7 Haziran’da Sofya’ya kadar gitti. Fakat sıhhati daha öteye gitmeye müsâit olmadığı için orada kaldı.Sofya’dan sonra orduya kumanda eden Serdâr Recep Paşa, ordunun ağırlıklarını Niş’de bırakarak Belgrad'a doğru ilerlemek isterken bir düşman ordusu da Pasarofça’ya doğru çekilmekte idi. Serdâr bunların üzerine vezir Ömer Paşa’yı gönderdi.Bütün ordu mühirr rakarak Niş’in kuzeyin^ mana’ya kaçan serd Paşa orada iki gün 1« man, ümid etmedi harp malzemesi ele j sonra, yardımcı kuv\ katılmasıyla iyice gı den. Niş üzerine yüı manı karşılayacak yeti silâh olmamasına rağı faaya karar verildi, il kadın, çocuk ve ihtiyâı dan çıkarılarak Üskü' taraflarına gönderildi, dekler kazıldı. 24 Eyl düşmanın ilk saldırış vud askerler kaçınca yan Recep Paşa, zorl ka’ya çekildi.Niş’in düşman eli üzerine yapılan toplaı serdârlığa Sadrâzam tafa Paşa’nın getiri Pâdişâh’ın da Edirne sine karar verildi.Edirne’ye dönen s mân Han, yeni çâr maya başladı. Devk durumdaydı. Macari sindeki orduyu bir t tutmak mümkün Askerin ve halkın bozulmuştu. Askere yeni bir enerji vere irâdeli ve değerli biı bir devlet adamı lâzır görünen bütün sere zamlar, bu tür vasıl rûm kimselerdi.yüzün ak, kılıcın berrak, ekmeğin sana helâl olsun, arzum üzere hizmet eyledin. Seleflerinden birine böyle bir ulu gazâ müyesser olmadı" diyerek köşke karşı at çekip saf bağlayan ordu erkânının önünde, arkasından çıkardığı gülgülî çuhâ ile kaplı samur erkân kürkünü sadrâzama giydirdi. Belinden çıkardığı hançeri beline ve başından çıkardığı bir kıt’a murassa pençe sorgucu da başına taktı. Sonra elini kaldırıp ağlayarak: “Ben mükâfât etmeye kâdir değilim; Allahü teâlâ iki cihânda yüzün ak etsin" diye duâda bulundu. Tekrar üst üste iki hil’at giydirerek saraya
muhâsaradan sonra ele geçirdi (6 Mart 1691).İstanbul’a döndükten sonra yeniçeri ocağında düzenlemeler yapıp ordu noksanlarını tamamlayan Fâzıl Mustafa Paşa, sefer hazırlıklarına girişti. Sefer mevsiminin gelmesi üzerine, 13 Mayıs 1691’de ikinci Süleymân Han’dan sancak-ı şerifi alıp, Dâvûdpaşa sahrâsına çıktı. Süleymân Han ağır hasta olmasına rağmen, orduyla beréber Edirne’ye kadar gitti. Süleymân Han Fâzıl Mustafa Paşa'nın 14 Haziran’da orduyla beréber ayrılmasından sekiz gün sonra, yıllardan beri muzdarip olduğu istiska (verem) hastalığından 22 Haziran 1691’de vefât etti. Edirne’de teçhiz ve tekfini yapılarak İstanbul’a gönderildi. 24 Haziran günü Süleymâniye Câmii’nde Kânûnî Sultan Süleymân Han’ın kabri yanına defnedildi.İkinci Süleymân Han kadirşinas, halim, cömert ve temkinli bir pâdişâhtı. Fakir, muhtaç ve ihtiyâç sâhiplerine pek çok ihsân-larda bulunurdu. Saltanat müddeti iç ve dış gâilelerle geçti. Bilhassa, Avusturya karşısında alman mağlûbiyetler dolayısıyla, herkesin, Rumeli elden çıkıyor diye Anadolu’ya kaçtığı sırada, muktedir devlet adamı Köprülüzâde Fâzıl Mustafa Paşa’yı iş başına getirerek, kaybedilen yerleri devlete tekrar kazandırdı. Daşaniarıyia ün yapan Rumeli fatihi, mücâhid OsmanlI şehzâdesi. 1316 (H.716) senesinde Bursa’da doğdu. Orhan Gâzi’nin büyük oğludur. Annesi ise Yarhisar tekfurunun kızı Nilüfer (Holofira) Hâtûn idi.
Süleymân Paşa, iyi bir tahsil ve terbiye gördü. İznik ve İzmit’in fetihlerine katılarak askerî tecrübelerini artırdı Olgunluk yaşına bastığında, yiğitliğini takdir eden pederi Orhan Gâzi, onu Kocaeli’ ye vâli yaptı. Göynük ve Mudurnu yöresi kendisine tımar olarak tahsis edildiğinde, bir süre bu bölge Süleymân Paşa ili adıyla anılmıştır. Karesi ilinin fethinde önemli rol oynayan velîaht-şehzâde Süleymân Paşa bu beyliğin meşhur kumandanlarından Gâzi Fâzıl, Ece Halil, Evranos ve Hacı llbeyi gibi beyleri maiyyetine alarak,Bizans ve Balkanlardaki gelişmeleri dikkatle tâkibe başladı.1346’da Sırp kralı istefan Du-şan’ın Selânik’i kuşatması üzerine, Bizans imparatoru üçüncü Kantakuzen’in isteği ve babası Orhan Gâzi’nin emri üzerine 10 bin kişilik bir kuvvetle ilk defâ Rumeli’ye geçen Süleymân Paşa, Bizans donanmasının da yardımı ile Selânik’i kurtardı Bundan sonra Bizans imparatorluğu için başlayan Kantakuzen-Yuannis mücâdelesinde Kantakuzen tarafını tutan OsmanlI kuvvetleri, Süleymân Paşa idâresinde bir kaç defâ daha Rumeli'ye geçtiler. 1353 yılında Kantakuzen anlaşma mukâbili olarak Süleymân Paşa’ ya üs olarak kullanabilmesi için Çimbe kalesini verdi. Daha sonra büyük bir donanma ile Gelibolu kalesi ve Çimbe yöresi Süleymân Paşa tarafından feth edildi. İşte OsmanlIların Rumeli’deki hakîkî yerleşmeleri bu târihte başlamaktadır.replika samsung sizler icin sundu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder