cep telefon fiyatları,ndan islam bilgisi6

 cep telefon fiyatları


cep telefon fiyatları,ndan islam bilgisi6 bugün ben ve cep telefon fiyatları sizlere islam bilgisi hakkında yazılarımızı sunacagız ve sizin icin  cep telefon fiyatları diyorki Ve yine bu sene Mua-viye BizanslIlar ile savaştı. Hicretin 32 nci senesinde BizanslIlar ile Müs-lümanlar savaştılar. Abdullah bini Şerh komutasında deniz kuvvetleriyle Bizans donanması arasında ilk defa deniz savaşı oldu.Abdullah İbnl Seb'e adında bir yahudi dönmesi Hz. Ömer zamanında Müslüman olmuş, kendisini yalancıktan ibadet taa'-ta vermişti. Bu bir gösteriş ve kandırmaca idi. İslâmî parçalamak için şeytanca düşüncelerle çalışan bir münafık idi. İlk önce Hz. Osman (r.a.) m şeyheyn (Ebube-kir ve Ömer) hazretlerinin tutum ve davranışlarına ters düşen hareketlerde bulunduğunu ileri sürerek bir ayaklanma çıkarmak istedi.. Ve «Osman'a karşı çıkmak ibadettin» dedi. Mısır’ı, Irak’ı ve Suriye'yi dolaştı. Fitne ve fesadın tohumlarını her tarafa saçtı. Ve halkı bu söze inandırmaya çalıştı. Ne yazıkki muvaffak oldu. Mısırlılardan bir kafile Hz. Ali (k.v.) ye, Basralılardan bir gurup Zübeyr bini Avam (r.a.)e, Kûfeliler de Talha (r.a.)e gelerek Hz. Osman (r.a.) in idoresinden şikâyet ettiler. Bu yüce insanların nasihatleri üzerine yerlerine döndüler. Abdullah ibni Sebe' fitnesine devam etti. Fitneciler aralarda Hz. Osman (r.a.) hakkında bir takım suçlar isnad ederek halifelikten hal' etmek bu da olmazsa öldürmek için gürültü ile Hz. Osman (r.a.) in üzerine yürüyerek bir takım sorular sordular.Soru: Resulü Ekrem, Ebubekir ve Ömer hazretleri Arafatta farzları ikişer rekât kıldılar. Osmon neden tamam kıldı?
Cevap: İslâm dini gelişti. Her tarafa yayıldı. Doğu ve batıdan gelenler Arafatta toplandılar. Namazı tamam kılmamış olsaydım, bu gelenler namaz böyle kılınacak sanmış olacaklardı.Soru; Resûlüllah, Ebubekir, Ömer hazretleri Ebu Zeri Gıfarî'ye saygı gösterirlerdi. Ebu Zeri öifarî Şam'da iken Muayiye'ye «Beytülmalı Müs-limine Beytülmalû Allah demekten maksadın istediğin gibi harcamaktır. Zira harcananların hesabını ancak Allah'a veririm diyebilmek istiyorsun.» diye çıkıştı. Muaviye'ye kızarak, Şam'dan Medine'ye geldi. Osman da onu Medine'den Rebeze denilen harabe bir köye sürı^ü. Asilerin bu sorularına da Hz. Osman (r.a.) şu cevabı verdi:Cevap: Ebû Zer Ğifan yüzüme karşı sert çıkışlardg bulundu. Bunun için Medine'den çıkarmak istemedim o kendisi inzivayc^ çekilmek istedi.Soru: Zekâtı sahiplerinin üzerinde koydun. Halbuki önce zekâtı, ze-.kât toplayıcıları toplarlardı.Cevap: Memurlar aldıkları zekâtı telef ediyorlardı. Zekât almak için de zor kullanıyorlardı.Hz. Ömer (r.a.) in vefatını haber alan Bizans impa->ru Şam valisi Muaviye komutasındaki İslâm ordusuna saldırdı. Hz. nan (r.a.) Abdullah bini Şerh ve Abdullah Zübeyr komutasında imdat veti gönderdi. Müslümanlar az BizanslIlar çok olduklarından bir sa-hilesine baş vurmak gerekiyordu. Abdullah bım Zubeyr. Abdullah bi->erh'e «Sen askerlerle savaşa hazır ol! Tekbir sesi işitince Rûm ve ık askerlerine hücumla savaşa giriş. Zira Bizans komutanı askerin-ayrılmış, tavus kanadından gölgelikler altında, şarkıcı kadınlarla eğ-nekte olduğu haberini aldım.» dedi
Abdullah bini Şerh savaşa hazır beklerken Abdullah bini Zübeyr El-îlbisesini giydi. Düşman karargâhına girdi. Bizans askerlerinin arasın-geçti. Bizans komutanına yaklaşınca askerlerine : «Siz benimle Bi-s askerleri arasında durunuz olanları fark etmesinler. Eğer beni gö-kötü bir işe kalkışırlarsa, onları meşgul ediniz. Benim bir başka işim » dedi. Abdullah bini Zubeyr Bizans komutanının çadırına girdi. Şar-kadınlar şaşırdılar. Korkularından komutanın üzerine atıldılar. Tam sırada Abdullah bini Zübeyr kılıcını çekip, Bizans komutanını kati et-!q derhal tekbir getirdi.Abdullah bini Şerh tekbir sesini işitti. İslâm ordusu tekbir sesleriy-Jizanslıların üzerine Jfücum ettiler. Bu savaşta BizanslIlar yedi bin ölü liler. Ve yenik düzüler. Bizans'ın birkaç şehri Müslümanların eline ti.Hz. Osman (r.a.) hicretin 26 nci senesinde birçok evi n alarak Haremi şerifi genişletti. Haremi şerif büyütüldü. Hicretin 28 senesinde f/İorasanhlann ayaklandıkları haberi geldi. Sa'd bini As .) in komutanında bir ordu gönderilerek isyan bastırıldı. Ve yine bu e içerisinde/Müslümanlar arasında Kur'ân'ı Kerîm'in okunmasında ih-a düştüler.Hz. Osman (r.a.) in şehit edilmesine Mervan’ın fesadı sebep oldu. Mervun Resûlü Ekrem’in zamanında vahiy kâtibi idi. Âli İmrân sûresi nâzil olduğunda Resûlü Ekrem bu surenin yazılmasını Mer-van'a emr etti. Mervan da Âli îmran yerine âli Merven yazdı. Resûlü Ekrem'in bunu fark etmeyeceğini, böylece adını kıyamete kadar unutturmamak istemişti. Ahmak olmasaydı Resûlü Ekrem’in bunu farkedeceğini bilir de böylesine büyük bir suç işlemeye cesaret edemezdi. Halbuki; Kur'-ân-ı Kerîm’in bir harfinin dahi kıyamete kadar değişmiyeceğini Allah-ü Teâlâ'nın va’d ettiğini bilir de böylesine ağır bir suç işlemeye cesaret etmezdi. Ahmaklığından yada hırsından her nedense Kur'ân-ı Kerîm'i değiştirmeye kalkıştı. Resûlü Ekremde onu Medine'den sürüp çıkardı.
Mervan bini Hakem Hz. Ebûbekir (r.a.) in halifeliğinde Medine'ye dönmek için çok uğraştı. Af diledi. Hz. Ebûbekir (r a.) «Fahri kâinat efendimizin sürgün ettiğini ben nasıl af ederde Medine'ye sokarım?» diyerek Mervan’ı daha da uzağa sürdü. Hz. Ömer (r.a.) in zamanında da sürgünden kurtulmak için pekçok rica ve istirhamlarda bulundu ise de Hz. Ömer (r.a.) «Resûlü Ekrem ve Ebubekir'in yapmadıklarını ben nasıl yaparım? Nasıl olurda Mervan'ı af ederde Medine’ye dönmesine izin veririm?» de di. Ve Mervan'ı bulunduğu yerden daha uzağa sürdü.Hz. Osman (r.a.) halife olunca Mervan yalvarıp, yakarmaya ve ayaklarına kapanarak, affını rica ve istirham etti. Halim ve yumuşak huylu olan Hz. Osman (r.a.) Mervan’ın bu rica ve istirhamlarına dayanamayacağı gibi aynı zamanda akrabası idi. Hz. Osman (r a.) yumuşaklığı ve akrabasına olan aşırı bağlılığından Mervan bini Hakem’i af ‘^‘dip sürgünden Medine’ye dönmesine izin verdi. Daha sonra da Hz. Osman (r.a.)e derece derece yaklaşarak her gün huzurlarına varmaya muvaffak oldu.Hz. Osman (r.a.) halifeliğinin ilk altı yılında yakınlarına hiçbir vazife vermedi. Ancak, altı seneden sonra akrabalarını yüksek makamlara tayin etmeye başladı. Bu durum İslâm ordusunca hoş karşılanmadı. Askerler arasında huzursuzluğa sebep oldu. Hz Osman (r.a.) Mervan bini Hakem’i. yanına kâtip olarak aldı. Mervan eline fırsat geçirince Hz. Ebûbekir ve Hz. Ömer (r.o.) in yakınlarından intikam almaya çalışıyordu. Bir Mısır valisinden Hz. Osman (r.a.) e şikâyetçiler geldi. Hz. Osman (r.a.) Mısırlı şikâyetçilere kimi vali istediklerini sordu. Onlar da Hz. Ebû Bekir (r.a.) in oğlu Muhammed’i vali tayin etmesini istediler.Pek çok yakışıksız sözler söylediler. Herkes Muhammed bini Ebûbekir'in tarafına geçti. Hz. Osman (r.a.)i suçladı. Hz. Osman (r.a.)e karşı çıkan asiler halifenin öldürülmesine karar verdiler. Hz. Ebûbekir (r.a.)i sevenler ve bir takım münafıklar asilere katıldılar. Münafıklar da bu olayı büyük bir fırsat bildiler. Her tarafta propaganda yaptılar. Gün geçtikçe asiler çoğaldı On binlere vardı.
Hz. Osman (r.a.) in ancak 400 kölesi vardı. Asiler Hz. Osman (r.a.) in evini kuşattılar. Hz. Osman (r.a.) kölelerine odalarına çekilip silahlarını bırakırlarsa kendilerini azad edeceğini söyledi. Köleleri de emrine uydular. Ve her birisi bir tarafa gitti. Hz. Ali (k.v.) ye onbin asinin Hz. Osman (r.a.) in evini sardığı, kölelerinin de dağıldıkları ve halifeyi öldürmek niyetinde oldukları haber verildi. Bu haber üzerine Hz. Ali (k.v.) oğulları Hz. Haşan ve Hüseyin (r.a.)i Hz. Osman (r.a.)ı korumaya gönderdi. Ve Hz. Osman (r.a.) e hücum edenleri öldürmelerini emr etti. Hz. Haşan ve Hüseyin kılıçlarını bellerine takarak Hz. Osman (r.a.)in kapısına geldiler. Kapıdan içeri giremiyeceklerini anlayan asiler evin arka duvarını delerek içeri girdiler.Hz. Osman (r.a.) bu sırada Kur’ân'ı Kerîm okuyordu. Asiler Hz. Osman (r.a.)e hücumla ağır yaraladılar. Durumu Hz. Ali (k.v.)ye haber verdiler. Hz. Ali (k.v.) acele olay yerine geldi. Hz. Osman (r.a.)in yanına vardı. Hatırlarını sordu. Hz. Osman (r.a.) haline şükürle «Ey Ali! Ben bunun başıma geleceğini bilmez mi sanıyorsun? Ey Alil Lütfet de benim için kimseye zarar verme!.. Bu gece Resûlullah (S.A.V.)i rüyamda gördüm. Hz. Osman (r.a.) in şehit edilmesi bütün İslâm âlemini yürekten yaraladı. Hiç kimse böyle bir facianın meydana geleceği ni ummuyordu. Medine’liler, asîlerin böyle bir facia tasarladıklarına kesinlikle ihtimal vermemişlerdi. Resûlü Ekrem’in şehrine saygısızlık nasıl olurdu? Faciadan sonra Hz. Osman (r.a.) in idaresinden memnun olmayanlar dahi derin bir keder ve üzüntü içerisinde kaldılar. Cinâyetin tâlileri olan asîler bile facianın dehşetinden titremeye başladılar.İslâmın düşmanları ve özellikle Abdullah bini Sebe’nin fesat tohumları acı meyvesini vermişti. Bu fâcia gününe kadar tam bir birlik ve beraberlik şuuriyle yaşayan Müslümanlar arasına Sünni, Şiî, Osmanî, Alevî ve Haricî gibi türlü türlü ayrılıklar girdi. Bu ayrılık bugün dahi İslâm âleminin baş belası olmakta devam ediyor.Hz. Ali (k.v.) mescidden çıkarak Hz. Osman (r.a.) İn evine giderken yolda faciayı öğrenmiş ve; «Ey Rabbim! Bu cinayete şiddetle karşıyım.» demişti. Hz. Ömer (r.a.) in eniştesi Sa’d bini Zeyde de «Üzerimize Uhud dağı yıkılsa yeridir.» demişti. Hz. Huzeyfe de Hz. Osman (r.a.) in şeha-detiyle açılan fitne kapısının kıyamete kadar kapanmayacağını söylemiştir. Hz. Osman (r.a.) in şehit edilmesi seçkin sahabeleri son derece üzmüş ve onlara facianın sonuçlarını düşündürmüştür.Hz. Osman (r.a.) in şehit edildiği gün (yev mü dâr) orada idim. Hz. Osman (r.a.) evinin kuşatıldığını anladı da asî lere : «Allah'a yemin ederim ki siz, Resûlü Ekrem'in Medine'ye teşrifle rinde Rume kuyusundan başka içilecek su bulunmadığını bilmiyormusu nuz? O zaman Resûlü Ekrem (Rume kuyusunu satın alıp Müslümanlar vakf eden için Cennet’te Rume kuyusundan daha hayırlısı verilecektir buyurmuştu. Ben de Rume kuyusunu kendi paramla satın aldım. Müslü mantara vakf ettim. Siz şimdi benim o kuyunun suyunu içmeme engel olt yorsunuz. Ben de deniz suyu gibi tuzlu suyu içmek zorunda kalıyorum, dedi. Asiler de «Evet, doğru söylüyorsun» dediler.cep telefon fiyatları sizin icin sundu.




cep telefon fiyatları,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder